In ultima vreme aud cumva din ce in ce mai multe opinii ale barbatilor care spun ca femeile au uitat sa fie femei, ca femeile nu mai stiu sa fie gingase si feminine, ca femeile nu se mai ingrijesc suficient de familie, ca femeile se masculinizeaza si se transforma cumva in barbatei.
Dar oare aceste femei cate sa mai suporte?
Vreau sa va dau doar cateva exemple:
Femeile au fost arse pe rug drept vrajitoare in momentul in care au vrut sa gandeasca pentru ele insele si au avut ceva de spus, au fost considerate eretice si au fost reduse la tacere.
Femeile din Africa au fost mutilate genital timp de sute de ani, suferind niste chinuri ingrozitoare, multe din ele murind ulterior acestui procedeu datorita infectiilor survenite. Acestea inca se mai intampla si astazi.
Femeile au fost violate in cele mai ingrozitoare modalitati in timpul razboaielor, violul a fost timp de sute de ani o arma de razboi destul de eficienta .
Femeile nu aveau voie sa vorbeasca despre sexul lor, despre placerile lor, erau considerate femei usoare daca gaseau placere in actul sexual…Femeile au inceput sa isi urasca organele sexuale datorita faptului ca ele nu serveau decat la a oferi placere barbatului. Oare pe ele le-a intrebat cineva daca le place? Sau ce si-ar dori in pat? Ma indoiesc! Asta era DATORIA lor! DATORIA!
Femeile , care inainte sa fie femei au fost fetite, niste fetite mici, plapande si inocente care au fost violate intr-un mod grotesc de tatii lor sau de vreo ruda de sex masculin care a profitat de puritatea lor. Acele fetite au crescut devenind femei care urasc barbatii, care se urasc pe sine si isi urasc sexul, femei intr-o criza de identitate care se lupta cumva sa inteleaga de ce au patit ceea ce au patit.
Femeile in Tarile Arabe au fost timp de sute de ani batute cu pietre in piata publica, au fost omorate de sotii lor, fiindca ei aveau acest DREPT LEGAL asupra lor! Femeile nu aveau dreptul nici de a conduce o masina, nici de a se uita macar spre un alt barbat in afara de sot, nu puteau vorbi in public de fata cu alti barbati, nu aveau dreptul de a lucra sau dreptul la educatie. Ele trebuiau sa fie mereu umile, cu privirea in jos, ele erau obligate sa accepte un comportament mizer din partea sotului fiindca divortul nici macar nu era luat in calcul, ar fi fost renegate de familie si nu ar fi avut unde sa se duca. Nu era nici o scapare pentru ele. Iar lucrurile acestea si multe inca alte orori si intampla si in zilele noastre in familiile arabe.
Sunt femei care au fost molestate in propriile paturi, sunt femei care au fost biciute pentru ca nu si-au ascultat sotul, sunt femei care se urasc atat de tare pe sine incat viata lor mizera devine despre suprevietuire si nu despre traire.
Sunt povesti care iti fac pielea de gaina, sunt povesti reale care iti zdruncina realitatea si iti fac stomacul ca un ghem…povesti despre o fetita care nu se putea opri din a urina din cauza tuturor soldatilor care se infipsesera cu brutalitate in ea, povesti despre femei care erau gravide si au ramas doar cu o gaura in ele dupa razboi , povesti despre femei in care s-au introdus arme, arme care nu stiau daca o sa explodeze inauntrul lor sau nu….
Sunt femei carora li s-au smuls copiii din brate in timp ce erau duse in lagare de concentrare unde deveneau bataia de joc si latrina soldatilor, unde sperau doar ca daca isi vor darui corpul nu vor fi ucise…dar erau omorate oricum cu brutalitate…
Femeile au inceput sa isi ascunda corpul, frumusetea in jeansi, bocanci si bluze largi, sa se tunda scurt fiindca isi urau corpul, fiindca s-a profitat de ele, fiindca au fost subiect de batjocura, fiindca frumusetea lor le-a adus numai durere, fiindca s-au saturat sa se fluiere dupa ele pe strada si sa fie strigate in fel si chip, s-au saturat sa le fie teama sa iasa singure noaptea, s-au saturat sa se aiba impresia despre ele ca nu sunt capabile sa faca nimic, ca sunt slabe si neajutorate. Aceste femei nu se accepta, nu le-a invatat nimeni de mici sa se iubeasca pe sine, au fost invatate ca ceeea ce au ele acolo sub fustita este ceva rusinos….
Femeile au fost oropsite timp de sute de ani de societate, de dogme, de legi, de religie, de barbati, iar cand ma refer la barbati vreau sa spun atat tatii, fratii cat si sotii lor. Femeile au fost considerate o specie inferioara barbatului, femeile erau pentru ei niste animale bune doar de reproducere si gatit, nu aveau alte intrebuintari decat sa le nasca si sa le creasca copiii si sa mentina gospodaria in ordine. Femeia a fost sute de ani sclava barbatului , femeia nu avea dreptul sa isi exprime opinia sau sa intreprinda aceleasi activitati ca barbatul fiindca conform credintei la acea vreme intelectul ei era subdezvoltat fata de de cel al barbatului.
Unele dintre ele au devenit curtezane fiindca nu aveau alta solutie in mocirla sociala de la vremea aceea , altele au intrat cu forta intr-o casnicie planuita pentru ele de parinti, nici nu se punea problema ca femeile respective sa lucreze. Ele nu aveau nici un cuvant de spus in fata barbatilor lor care le inselau, care le ignorau, care le bateau si le maltratau din toate punctele de vedere fiindca nu aveau unde sa se duca. Viitorul lor fusese deja prestabilit fara ca ele sa aiba vreun cuvant de spus. Iti imaginezi cum este sa adormi in fiecare seara pentru tot restul vietii langa acelasi om pe care sa il urasti din strafundul sufletului , dar care este tatal copiilor tai? Iti imaginezi cum este ca viata ta sa nu aiba nici un scop in afara de cresterea copiilor? Iti imaginezi cum este ca barbatul acela sa aiba asupra ta drept de viata si de moarte?
Va las mai jos un citat dintr-o revista pentru femei din 1955:
 (Parca nu e asa departe 1955 de 2014, asa-i?)
“Pregătiţi cina la timp. Planificaţi deja de dimineaţa sau chiar din seara precedentă, ca soţul dumneavoastră să fie primit cu o cină gustoasă când ajunge acasă de la munca. Astfel vă veţi asigura că soţul dumneavoastră va şti că v-aţi gândit la el, în timp ce el era la muncă, şi că vă ocupaţi de nevoile lui. La majoritatea bărbaţilor le este foame când vin acasă de la muncă şi prin faptul că veţi găti ceva din mâncărurile lui preferate veţi asigura un bun venit călduros pentru el. Pregătiţi-vă pentru primirea lui. Odihniţi-vă 15 minute înaintea sosirii lui, astfel veţi fi proaspătă şi atractivă când ajunge. Aranjaţi-vă machiajul, puneţi-vă o panglică în păr şi prezentaţi-vă proaspătă. Soţul dumneavoastră a petrecut mult timp între oameni obosiţi la locul lui de muncă. Fiţi interesantă şi veselă. Ziua lui de lucru a fost plictisitoare şi are nevoie de puţină distracţie şi una din datoriile dumneavoastră este să asiguraţi acest lucru. Reduceţi zgomotul. Când vine acasă soţul dumneavoastră opriţi aparatele casnice şi ziceţi-le şi copiilor să fie mai liniştiţi. Fiţi fericită că îl revedeţi. Zâmbiţi călduros şi arătaţi-vă dorinţa sinceră de a-i satisface dorinţele. Ascultaţi ce vrea să zică şi chiar dacă aveţi multe de zis nu faceţi asta exact după sosirea lui. Prima dată să vorbească el, sigur are lucruri mai importante în mintea lui decât dumneavoastră. Nu-l deranjaţi. Nu vă plângeţi dacă soţul dumneavoastră ajunge acasă târziu sau dacă vrea să plece undeva la cină fără dumneavoastră. În loc de ceartă încercaţi să înţelegeţi ce presiune mare este pe el din cauza locului de muncă. Când este acasă sigur vrea să se odihnească şi să se relaxeze. Şi în cele din urmă nu puneţi întrebări fără rost şi nu puneţi la îndoială deciziile şi integritatea lui. Nu uitaţi că el este şeful casei, deci îşi va pune în practică propria voinţă cinstit şi corect. Şi ţineţi minte, femeia bună ştie unde îi este locul.”

 

Religia a pus tot timpul femeia pe un plan inferior barbatului. Si ma intreb oare de ce ? Va dau doar cateva exemple din Biblie:
Geneza 3:16 “Femeii i-a zis : Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta, cu durere vei naste copii si dorintele tale se vor tine dupa barbatul tau, iar el va stapani peste tine.”
Efeseni 5:22-24 “Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostrii ca Domnului, caci barbatul este capul nevestei.”
Timotei 2-11 “Femeii nu ii dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere. Caci intai a fost intocmit Adam si apoi Eva.”
Corintieni 14:34 “Femeile sa taca in adunari, caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ele, ci sa fie supuse , cum zice si legea”.
La fel si din punct de vedere legal, femeia fara barbat era aparent inutila la sfarsitul secolului 19. Cateva exemple de legi :
“In timp ce barbatul are dreptul de a scoate bani din banca , femeia nu are dreptul de a retrage bani fara consimtamantul sotului, chiar daca ea a avut drept de a deschide cont fara acest consimtamant.”
“Sotul are drept de custodie asupra copiilor indiferent de conditia acestuia”
“Conform art. 195 din Codul Civil, femeia datoreaza ascultare barbatului. Daca femeia are avere si dota, administrarea ei se da pe mana sotului, care face ce vrea cu ea fara a a da socoteala nimanui.”
Asa ca toata stima mea pentru femeile sufragete care la inceputul secolului 20 au obtinut dreptul la vot pentru femei protestand activ in timp ce restul care nu aveau curajul sa iasa din cuvantul barbatului stateau acasa amestecand molcom in ciorba.

 

Femeile si-au castigat cu greu libertatea, atat fizica, mentala cat si de exprimare de-a lungul anilor, platind cu lacrimi si cu sange pentru ea. Femeile au suferit niste atrocitati de nedescris iar acum cand in sfarsit avem femei implicate activ in politica, femei care conduc companii de milioane de euro, femei care conduc tari, femei care iau decizii de necontestat, femei care se pot apara singure, acum nu mai suntem FEMININE domne’!
Si-au gasit acum barbatii , dragii de ei de ce sa se mai agate, lipsa de feminitate. Nu neg faptul ca sunt multe femei lipsite de maniere si de eleganta. Dar ce spuneti de barbatii care sunt asa? Si intr-un numar mult mai mare chiar! De ei nu se mai ia nimeni! Ei pot sa injure cat vor, sa scuipe si sa fie complet lipsiti de educatie…Ei lasa ca doar sunt barbati!
De ce sa isi stranga farfuria dupa ce a mancat? Lasa ca o strange sotia, ce conteaza ca poate si ea are un job de 8 ore si ca ala mic are colici? Du-te tu iubitule si relaxeaza-te la o bere ca intre timp eu strang si masa, culc si copilul si ma si coafez si aranjez ca prin minune , voi fi fresh sa facem sex salbatic si sa iti satisfac cele mai ascunse fantezii! Sa nu uitam ca intre timp voi fi si feminina! Chiar daca seful a urlat toata ziua la mine , iar maine trebuie sa ma trezesc cu o ora mai devreme sa pregatesc si micul dejun …ca tu esti obosit trebuie sa te odihnesti…
Simt ca mi se ridica parul in cap cand sunt blamate femeile care muncesc si fac cariera, nu e bine domne’, nu mai sunt feminine si pierd esenta vietii…In schimb nici acasa sa nu stea cu mana intinsa la barbatul ei ca apoi nu o mai respecta si e pe interes si nu-l iubeste de fapt. Deci saraca femeie cum o da nu e bine, daca munceste inseamna ca ignora familia, iar daca nu munceste e o intretinuta. Si sa nu uitam feminitatea , bate-o vina!
Oare de ce nimeni nu le zice nimic barbatilor care muncesc cate 12 ore pe zi si isi vad copiii doar in weekend? Sau nici atunci nu e sigur ca poate vor vrea sa iasa si ei cu baietii in club sau la un fotbal sa se destinda?
Dragele mele femei, vreau sa va spun doar KEEP ON THE GOOD WORK! Bineinteles ca nu trebuie nici sa ne cufundam in munca si sa nu mai avem o viata sociala sau o relatie de iubire, nu trebuie sa ne neglijam sufletul si sa devenim avide de putere….Nimic nu se compara cu o familie iubitoare si niste brate calduroase care sa te stranga in brate noaptea …
Insa nu uitati niciodata cat sunteti de minunate, de frumoase, de puternice si de capabile sa faceti absolut tot ce va doriti, nu lasati pe nimeni sa va spuna contrariul! Puteti avea si o cariera si o familie fericita, iar orice barbat care nu intelege asta inseamna ca nu este demn de voi!
Subjugare, adio!
Egalitate, bine ai venit!